Csődbe ment a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje

Csődeljárásig jutott a nemrég még 32 milliárd dolláros piaci értékeltséggel rendelkező FTX kriptotőzsde. Azt követően jutott idáig a nyáron még más kriptotőzsdéket megmentő vállalat, hogy a tőzsde saját tokenjével, az FTT-vel, és a FTX-hez az alapítón keresztül szorosan kapcsolódó Alameda Research nevű kriptokereskedő céggel kapcsolatban likviditási problémák merültek fel és az ügyfelek a pénzük visszautalását követelték, a rivális Binance pedig felbontotta a vállalat megvásárlásáról szóló, nem kötelező érvényű megállapodását.

Az alapító a vezérigazgatói posztról is lemondott most, helyét John J. Ray III vette át, bár a leköszönő cégvezér ideiglenesen marad, hogy segítse az átmenetet. Az Alameda Research és mintegy 130 további kapcsolt vállalkozás is részt vesz az önkéntes eljárásban.

Egyébként itt nem áll meg a történet, a BlockFi kriptopénz hitelező platform ma ugyanis közölte, hogy szünetelteti a kifizetéseket és korlátozza a tevékenységet a platformján, ezzel a legújabb áldozata lett a cég a Bankman-Fried-féle kripto-birodalom hirtelen összeomlásának. A kriptopiacok az FTX válságának következményei miatt hetekig tartó adósság leépítéssel  nézhetnek szembe a JP Morgan stratégái szerint, ez a bitcoin árfolyamát akár 13 000 dollárig is lenyomhatja.

A csődeljárás bejelentésének hatására azonnal eséssel reagáltak a kriptoeszközök. Egyes vélemények szerint, akár 8 milliárd dollárnyi kriptopénz eléghet a piacokon nagyon rövid időn belül.

Forrás: Portfólió

You may also like...

Comments are closed.